Bierproeverij op Terschelling

activiteiten op terschelling, De bierproeverij op Terschelling is een ware belevenis, waarbij alle zintuigen worden gebruikt! Tevens leert u hoe het drinken van een biertje een hele ‘bierbelevenis’ kan worden.Onze bierproeverijen worden verzorgd door Jolle Dijkstra uit Baaiduinen. Hij laat u met geur en kleur de reis van graan tot bier beleven, van “Koan tot Gerstenat” en hoe dit met behulp van de traditionele eilander dorsvereniging “Helpt Elkander” tot stand is gekomen. Uiteraard zult u kennis maken met dit gevaarlijke Terschellinger biertje. Een bier zoals bier bedoeld is!

De bierproeverij op Terschelling is een ware belevenis, waarbij alle zintuigen worden gebruikt! Tevens leert u hoe het drinken van een biertje een hele ‘bierbelevenis’ kan worden.

Onze bierproeverijen worden verzorgd door Jolle Dijkstra uit Baaiduinen. Hij laat u met geur en kleur de reis van graan tot bier beleven, van “Koan tot Gerstenat” en hoe dit met behulp van de traditionele eilander dorsvereniging “Helpt Elkander” tot stand is gekomen.

Uiteraard zult u kennis maken met dit gevaarlijke Terschellinger biertje. Een bier zoals bier bedoeld is!

Boek het nu!

Programma en mogelijkheden van het bierproeven op Terschelling

Op een vooraf met u besproken locatie op Terschelling verzorgen wij onze bierproeverijen. Wat dacht u van het monumentale kerkje “de Kraak” te West-Terschelling. Of gewoon buiten in de polder met het wuivende brouwgerst op de achtergrond. In een prachtig aangeklede presentatie maakt u kennis met de drie verschillende Terschellinger Bieren. Tevens verzorgen wij diverse eilander hapjes tijdens de bierproeverij.

Deelnemers

Gasten die deelnemen aan de bierproeverijen dienen tenminste 18 jaar oud en niet zwanger te zijn. Voor mensen met een dieet: De Terschellinger bieren bevatten gluten.

Het hele jaar door Scelling bier proeven op Terschelling

U kunt deze proeverij het gehele jaar door boeken.

Locaties van het bierproeven

MooiWeer beschikt over een eigen unieke locatie op West-Terschelling. Het monumentale en eilands ingerichte kerkje biedt een inspirerende omgeving om te verblijven en kennis te maken met het Scelling Bier. Daarnaast kunnen wij in overleg tal van originele en inspirerende binnen en buiten locaties aanbieden.

Vraag nu een vrijblijvend voorstel voor het Scelling bierproeven aan!

‘Scelling’ speciaalbier

15 en 16 November organiseerden wij een speciale reünie (www.reunie82.nl) van onze studiejaren op de Zeevaartschool. Veel van ons hadden elkaar al bijna 30 jaar niet meer gezien, dus het was een geweldig weerzien na zoveel jaren!

Één van de activiteiten tijdens de reünie was een bierproeverij. En deze was op een wel heel bijzonder locatie; de lerarenkamer op onze Willem Barentsz school! Dat hadden we 30 jaar geleden niet kunnen bedenken, om later in deze ruimte nog eens bier te gaan drinken!!

Toen we op school arriveerden na onze strandtour, bleken de tafels mooi gedekt, en aan de hand van een presentatie vertelde gastheer Jolle Dijkstra vol passie en enthousiasme over de oorsprong en het proces van graan verbouwen en het brouwproces van het ‘Scelling’ speciaalbier. Er ging een wereld open voor ons. Uiteraard gingen we tussendoor proeven van deze ambachtelijke Terschellinger bieren, en maakten we kennis met het milde en wat zoetige Scelling Blond, het mooie okerkleurige en fruitige Scelling Koan en het stevige bordeauxkleurige Scelling Stout. Bovendien had ‘MooiWeer’ voor een paar schalen lekkere hapjes gezorgd! Tussen het proeven door legde Jolle uit hoe je een perfect bier kunt herkennen. Aan de geur, de schuimkraag, en uiteraard de smaak. Na afloop had Jolle voor iedere deelnemer nog een grote fles Scelling Stout klaarstaan om mee naar huis te nemen! Toen ik deze enkele weken geleden openmaakte en proefde was ik in gedachten weer op Terschelling……


De proeverij was absoluut de moeite, en bij een volgend bezoek aan Terschelling zal ik zeker weer een Scelling bier drinken!

Kees Verweel – Kattendijke (Zeeland)

GPS TochtInformatie: GPS TochtBeach golfInformatie: Beach golfWildwatervarenInformatie: WildwatervarenWellnessInformatie: WellnessWadkanoenInformatie: WadkanoenCoast RaftenInformatie: Coast RaftenSchylger FolkloreInformatie: Schylger FolkloreSurvival TerschellingInformatie: Survival TerschellingStrandrijdenInformatie: StrandrijdenDiverse workshopsInformatie: Diverse workshopsBruiloft op TerschellingInformatie: Bruiloft op TerschellingZeilen op het wadInformatie: Zeilen op het wadBlokartenInformatie: BlokartenPowerkitenInformatie: PowerkitenBootcamp op TerschellingInformatie: Bootcamp op TerschellingLandrover GPS-droppingInformatie: Landrover GPS-droppingHessel CD ProjectInformatie: Hessel CD ProjectExpeditie Nova ZemblaInformatie: Expeditie Nova ZemblaBrandingkanoënInformatie: BrandingkanoënBoogschietenInformatie: BoogschietenVlotbouwenInformatie: VlotbouwenMountainbikenInformatie: MountainbikenWadlopenInformatie: WadlopenJutkamp (zeskamp)Informatie: Jutkamp (zeskamp)TrailrunningInformatie: TrailrunningScelling bierproeverijInformatie: Scelling bierproeverijPaintball op TerschellingInformatie: Paintball op TerschellingWaddengameInformatie: WaddengameBubbel voetbal Informatie: Bubbel voetbal KampvuurInformatie: Kampvuur
Scelling bierproeverij

Scelling bierproeverij

De bierproeverij op Terschelling is een ware belevenis, waarbij alle zintuigen worden gebruikt! Tevens leert u hoe het drinken van een biertje een hele ‘bierbelevenis’ kan worden.Onze bierproeverijen worden verzorgd door Jolle Dijkstra uit Baaiduinen. Hij laat u met geur en kleur de reis van graan tot bier beleven, van “Koan tot Gerstenat” en hoe dit met behulp van de traditionele eilander dorsvereniging “Helpt Elkander” tot stand is gekomen. Uiteraard zult u kennis maken met dit gevaarlijke Terschellinger biertje. Een bier zoals bier bedoeld is!

Meer informatie over Scelling bierproeverij
Boek nu !Bel ons !