Informatie over het branding kanoën op Terschelling

Op het strand aangekomen kunt u zich omkleden in onze mobiele omkleed- unit (MooiWeer levert voor deze activiteit de wetsuits en handdoeken en een flesje water). U ontvangt op het Noordzeestrand eerst een veiligheidsinstructie van de instructeur. Vervolgens gaat u eerst even de zee in zonder kajak om te wennen aan het water en de branding van de Noordzee. Na dit opwarmertje gaat u samen met een instructeur te water in een van onze kano’s. Deze activiteit is te boeken vanaf 5 personen.

Deelnemers

Voor het branding kanoën geld dat alle deelnemers in een goede lichamelijke conditie moeten zijn. Tevens moet elke deelnemer goed kunnen zwemmen (voor aanvang zijn alle deelnemers verplicht hiervoor te tekenen). Deelnemers die voor aanvang van het kanoën/kajakken alcohol hebben genuttigd worden uitgesloten van deelname aan deze activiteit.

Seizoen

Het branding kanoën is mogelijk van half april t/m half oktober

Weer beperkingen

Bij storm of onweer kan deze activiteit niet doorgaan. Indien er weinig of geen branding (golven) staat bieden wij diverse spel vormen aan.

Locaties

Het branding kanoën vindt plaats op de stranden van West aan Zee, Midsland aan Zee en Formerum aan Zee.

Kleding advies

Wij adviseren zwemkleding voor onder de wetsuits aan. MooiWeer regelt de rest (wetsuit, anorak en handdoek) en een omkleed unit op het strand.

Kanoën in combinatie met andere strand activiteiten

Het branding kanoën is goed te combineren met alle andere strand activiteiten van MooiWeer op Terschelling. Voor grote groepen kunt u denken aan een strand wissel programma met diverse activiteiten zoals blokarten en powerkiten