Programma van het kanovaren op de Waddenzee

Afhankelijk van het weer en het getij wordt er in overleg met u een kano tocht gemaakt. U kunt hierbij denken aan zeehondentochten wadloop tochten of een kano tocht onder het eiland door richting de Boschplaat. Uiteraard halen wij u bij het eindpunt weer op. Op deze manier bieden wij u de mogelijkheid om een stuk van het wad en het eiland te verkennen waar u anders nooit zult komen! Voor kinderen hebben wij een duo kano waarbij een volwassene met een kind samen kan kanoën.

Deelnemers

Deelnemers aan deze activiteit dienen geen last te hebben van rug, schouder, nek en of andere gewrichtsklachten. In verband met de veiligheid adviseren wij een minimum leeftijd van 10 jaar. Deelnemers moeten voor het wad kanoën in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Seizoen

Het wad kanoën is mogelijk vanaf eind april t/m begin oktober.

Wanneer kan het wad kanoën niet doorgaan?

Bij storm of onweer kan deze activiteit helaas niet doorgaan. Wij bespreken graag met u hiervoor een alternatief.

Groene strand, Jachthaven van Terschelling of het steigertje bij Lies

Onze kano tochten starten in overleg op het groen strand, de jachthaven van West Terschelling of het steigertje bij Lies. In overleg kunnen wij ook kano tochten naar de wierschuur maken.

Welke kleding moet ik aan bij het kanoën op Terschelling?

Wij leveren wetsuits en anoraks standaard mee bij deze activiteit. Het is raadzaam om onder de wetsuit zwemkleding te dragen.

Mogelijkheden tijdens het kanoën

Een wel heel bijzondere ervaring is bij laagwater lunchen op een zandbank met uitzicht op de Brandaris en de haven van Terschelling. Het wad kanoën is een bijzonder uitje en zeer goed te combineren met andere activiteiten van MooiWeer Wij verzorgen uw lunchpakket. MooiWeer beschikt over waterdichte tonnetjes waarin uw lunch vervoerd kan worden. Dit is een ervaring die u niet snel zult vergeten.