Waarom Terschelling?

Er zijn zoveel redenen om voor deze parel in de Waddenzee te kiezen, als locatie voor uw bedrijfsuitje, , vergadering of ander zakelijk evenement. Wij hebben de voordelen voor u er speciaal uitgelicht.

Zon, zee en strand op Terschelling

Zon, zee en strand maken van Terschelling een bijzonder populaire bestemming. Aan de noord kant van het eiland ligt 30 km wit zandstrand op u te wachten. Het strand van Terschelling is het breedste van Nederland en een van de breedste van West Europa. Eilandbezoekers kunnen hier eindeloos genieten van verlate stranden met onvergetelijke zonsondergangen. Door haar ligging heeft Terschelling de meeste zonuren van Nederland. Mede door deze combinatie van zon, zee en strand is Terschelling erg populair als bestemming voor diverse vakanties en evenementen.

Natuur

Er is bijna geen plek te vinden waarin zoveel afwisseling in natuur te vinden is als op Terschelling. Ongerepte duinen, stranden, heide, bossen en polders wisselen elkaar in een straal van maar een paar kilometer af. Het eiland kenmerkt zich door prachtige fiets en wandelpaden.

Pittoreske Dorpjes

De belangrijkste dorpjes op het eiland zijn: West-Terschelling, Midsland, Hoorn en Oosterend. De dorpen hebben nog veel van hun historie behouden. West-Terschelling ligt direct aan de haven waar de veerboot uit Harlingen ook aankomt. Hier proef je de nautische sfeer. Naast het dorp ligt de enige natuurlijke baai van Nederland, Baai Dellewal genaamd. Bij een bezoek aan Terschelling kunnen wij zeker het uitzicht vanaf de grote duin over de baai aanbevelen. Midsland is het tweede dorp van Terschelling en staat vooral bekend om haar eilander tradities, zoals de St. Jans Draverij en De Beestenmerk. De grote dorpen bruisen met name in de zomer periode van de activiteiten en zijn bekend om hun vele gezellige kroegjes en restaurantjes. Deze laatsten laten u graag kennis maken met een van de lokale specialiteiten, zoals cranberry specialiteiten, verse zeebaars, zeekraal en kokkels van het wad.

UNESCO natuurgebied de Waddenzee

Aan de zuidkant van het eiland bevind zich het UNESCO natuurgebied de Waddenzee. De Waddenzee is een van de laatste grote wadden getijgebieden ter wereld en strekt zich uit van Nederland tot aan het Deense Esbjerg. De Waddenzee is volkomen uniek in haar soort, twee keer per dag verandert het wad van gedaante. Met laagwater vind je er kilometers uitgestrekte zandplaten. Maar liefst twee derde van het wad ligt droog bij laagwater. Bij hoogwater stroomt alles weer onder. Dit proces van hoog en laagwater herhaalt zich twee maal per etmaal. Als Terschelling bezoeker heeft u het geluk dat u altijd de Waddenzee over moet varen om naar Terschelling te komen.

Naast het bovenstaande is er nog zoveel wat Terschelling zo uniek maakt: de eilander folklore, de cranberries, het Oerol festival, het natuurgebied de Boschplaat en nog veel meer. Wij nodigen u graag uit om een kijkje te nemen op de Parel van de Waddenzee!

Boek nu !Bel ons !