Wat valt onder de WKR en wat niet

Wij van MooiWeer krijgen vaak de vraag of een bepaald bedrijfsuitje nog binnen de WKR (werkkostenregeling) valt. Er is op dat gebied namelijk nogal wat veranderd sinds 2015. We zetten graag voor u op een rij hoe u een bedrijfstraining of bedrijfsuitje organiseert dat buiten de WKR valt. Wilt u meer weten of heeft u een specifieke vraag? Neem dan snel contact met ons op. Als events-organisator zijn wij bij uitstek degene die u vakkundig en adequaat kan adviseren, zodat u niet met onverwachte en torenhoge kosten komt te zitten.

Wat is de WKR?

De werkkostenregeling vervangt alle regels en wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers en bundelt deze in één collectieve regeling. Onder de werkkostenregeling mag een bedrijf of organisatie maximaal 1,2% van totale fiscale loon, de 'vrije ruimte', besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Deze vergoedingen en verstrekkingen moeten wel in de administratie opgenomen worden als eindheffingsloon. Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, betaalt de organisatie geen loonbelasting.

Een paar voorbeelden:

1. Teambuilding

Een sportieve activiteit met uw medewerkers kan prima een training in teambuilding zijn. Wanneer de instructeur na een sportieve groepsactiviteit uitleg en oefeningen geeft en de nadruk legt op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR.

2. Bedrijfstrainingen

Alle bedrijfstrainingen vallen buiten de WKR.

3. Bedrijfsuitjes

De omschrijving ‘overwegend zakelijk karakter’ biedt mogelijkheden om bedrijfsuitjes buiten de WKR te houden. Voorwaarde is dat er een gedegen omschrijving is door de opdrachtgever en de aanbieder van de activiteiten. Andres gezegd: het doel van de dag en wat het uitje hieraan bijdraagt moeten goed omschreven worden. Hierbij helpen wij u graag!

4. Personeelsuitje

Een bedrijfsuitje georganiseerd door een personeelsvereniging die door de werknemers bekostigd wordt, valt buiten de WKR.

Weet u niet zeker of uw bedrijfsuitje wel of niet onder de WKR valt? Of wilt u zeker weten dat u geen onaangename naheffingen ontvangt? Neem dan snel contact met ons op en wij adviseren u met veel plezier en veel kennis van zaken!

Boek nu !Bel ons !