Menu

Uw winkelmandje is nog leeg.

Maak uw event WKR-proof!

Weet u niet zeker of uw zakelijk event naar Terschelling wel of niet onder de WKR valt? En wilt u eventuele naheffingen van loonbelasting voorkomen? We adviseren u graag hoe u uw event verstandig organiseert.

Wat is de WKR?

De werkkostenregeling vervangt alle regels en wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers en bundelt deze in één collectieve regeling. Onder de werkkostenregeling mag een bedrijf of organisatie maximaal 1,7% van het totale fiscale loon, de 'vrije ruimte', besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Deze vergoedingen en verstrekkingen moeten wel in de administratie opgenomen worden als eindheffingsloon. Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, betaalt de organisatie geen loonbelasting.

Algemene adviezen

  • Zorg ervoor dat uw zakelijk event zoveel mogelijk zakelijke, inhoudelijke onderdelen bevat, zoals een vergadering, een interne evaluatie en een training.
  • Leg deze zakelijke, inhoudelijke onderdelen goed vast in een agenda, in een verslag of in notulen.
  • Spreid bij een meerdaags event de zakelijke, inhoudelijke onderdelen over meerdere dagen.

Een paar voorbeelden:

Teambuilding

Een sportieve activiteit met uw medewerkers kan prima een training in teambuilding zijn. Wanneer de instructeur bij een sportieve groepsactiviteit uitleg en oefeningen geeft en de nadruk wordt gelegd op het samenwerken, valt de activiteit niet onder de WKR.

Bedrijfstrainingen

Alle bedrijfstrainingen vallen buiten de WKR.

Bedrijfsuitjes

Indien uw bedrijfsuitje een ‘overwegend zakelijk karakter’ heeft, biedt het mogelijkheden om bedrijfsuitjes buiten de WKR te houden. Voorwaarde is dat er een gedegen omschrijving is door de opdrachtgever en de aanbieder van de activiteiten. Anders gezegd: het doel van de dag en wat het uitje hieraan bijdraagt moeten goed omschreven worden. Hierbij helpen wij u graag!

Personeelsuitje

Een bedrijfsuitje, georganiseerd door de personeelsvereniging dat door de werknemers bekostigd wordt, valt buiten de WKR.

Vraag advies!

Weet u niet zeker of uw zakelijk event wel of niet onder de WKR valt? En wilt u eventuele naheffingen van loonbelasting voorkomen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag en met kennis van zaken!